Rondje workshops

Na het eerste plenaire deel in het Bartholomeusgasthuis gaan de deelnemers met elkaar in gesprek in de diverse verdiepende workshops.

Speeddate - Rondje experts
Met de sexperts gingen deelnemers in gesprek over familie, sekszorg, betrekken van bewoners zelf, hoe je momenten van intimiteit creëert en hoe maak je intimiteit onderdeel van een holistische persoonsgerichte zorg; hoe ga je verder met het normaliseren van dit thema binnen je organisatie.
 
Richtlijn
In de workshop over de richtlijn veranderende seksuele gezondheid vertelt Niels Geul over hoe je veranderende seksuele gezondheid kunt signaleren en bespreken bij mensen met een lichamelijke beperking, kanker en chronische ziekte en bij ouderen. De deelnemers leren hoe zij de richtlijn in de praktijk kunnen gebruiken door gebruik van de gesprekskaart en patiënteninformatie. Om aandacht hiervoor onderdeel te maken van de zorg. 
Hoe houd ik het in het team actueel is de grootste uitdaging, probeer risico's voor te zijn door het onderwerp levend te houden. Verwacht niet te veel van jezelf, het is een moeilijk onderwerp maar probeer informatie te verzamelen en weet: je kunt altijd doorverwijzen.
 
SIVIL workshop
Alles dat ontwikkeld is in dit project wordt uitgelicht en toegelicht hoe het te gebruiken is in de praktijk. Er wordt dieper ingegaan op het gebruik van de zelfscan voor organisaties in de toekomst. 
 
Saxion
Saxion ontwikkelde intime: een app om op persoonsgerichte wijze (met 4 persona's van zorgprofessionals en cliënten)het gesprek aan te gaan over intimiteit en seksualiteit. En vooral: hoe implementeer je het goed binnen de organisatie. Het moet een cultuuromslag zijn. Mooie reactie vanuit de zaal: ik vind het zo mooi dat deze app zowel oog heeft voor de kant vd medewerker als de kant van de cliënt. Meer informatie www.intimegesprekken.nl
 
LHBTIQ ouderen
Herman Boers licht uit dat je eigenlijk niet kunt zeggen dat er in je organisatie geen lhbtiq+ ouderen zijn, ze zijn er, maar je ziet ze niet altijd. Herman geeft praktische tips over hoe je roze ouderen kunt ondersteunen in de zorg. 
 

Intimiteit in ouderenzorg workshop Intimiteit in ouderenzorg workshop Intimiteit in ouderenzorg workshop Intimiteit in ouderenzorg workshop Intimiteit in ouderenzorg workshop Intimiteit in ouderenzorg workshop Intimiteit in ouderenzorg workshop Intimiteit in ouderenzorg workshop